vlnr: Anneke, Thom, Luuk, Pier, Stijn, Koen. Klik voor grote foto.

ALDERSHOF goes SOUTH AMERICA

Mail ons   |  Voeg deze site toe aan je favorieten!  

Onze steun en toeverlaat: Toyota Landcruiser BJ45

Home
Thom
Stijn
Koen
Luuk
Projecten
Landcruiser BJ45
Route
Publiciteit
   

Bijzondere reis naar Zuid-Amerika

Hoge Enk - Anneke en echtgenoot Pier waren al een paar jaar aan het sparen voor de reis. Een aantal jaar geleden waren ze een paar weken in Chili geweest en ze waren zozeer onder de indruk geweest van dit land dat ze vastbesloten waren om terug te keren. Zonder kinderen, over een paar jaar, als deze wat groter zouden zijn.

Kanker

Maar Anneke kreeg kanker en afgelopen mei bleek dat ze uitzaaiingen heeft. En toen was het: nu of nooit. Op dit moment voelt ze zich goed en ze is sterk genoeg om een lange, zware reis aan te kunnen. Dus de plannen werden veranderd: ze zouden dit jaar al vertrekken en de kinderen gaan mee. Voor hen is speciaal verlof aangevraagd. En dat was nog best wel lastig. Luuk van 7, Koen van 9, Stijn van 11 en Thom van 13 zitten uiteraard allemaal op school. En speciaal verlof wordt niet zomaar toegekend. De school werkte echter heel soepel mee en Anneke heeft voor ieder kind een koffertje met lesmateriaal meegekregen.

In het halve jaar dat ze onderweg zullen zijn, worden de kinderen door hun ouders onderwezen. Dat zal best een uitdaging zijn, om onderweg het ritme te vinden om daadwerkelijk te onderwijzen ťn om de kinderen aan het werk te zetten. Voor de zekerheid hebben ze ook maar tafeltjes en stoeltjes aangeschaft, zodat ze er in ieder geval goed voor kunnen gaan zitten.

Vervolgens werd gezocht naar een passende uitrusting. Veluwe Outdoor in Nunspeet heeft die 

Anneke Aldershof, haar man  en hun vier zoons maken   een reis van zuid naar noord en willen daar een half jaar over doen.


Het zou mooi zijn als ze via Frans Guyana naar Suriname kunnen rijden, maar waarschijnlijk wordt dat te ver. Voor het oerwoud in Suriname moeten bovendien prikken worden gehaald en om het land in te mogen moeten ze alle zes een visum aanvragen. Ze zien wel hoe het loopt.

India

Een beetje avontuur kennen ze wel: toen de oudste kinderen nog maar heel klein waren, hebben ze een tijdje in India gewoond. Ze passen zich gemakkelijk aan en kunnen zich onder veel omstandigheden redden. Annekes gezondheid speelt dan ook nauwelijks een rol, daar is ze erg laconiek over. Zolang ze zich goed voelt gaan ze door. En iedereen kan onderweg ziek worden, ook de gezonde gezinsleden, wat dat betreft kun je nooit in de toekomst kijken.

Het belangrijkste doel is dat het gezin een gezamenlijke, fijne ervaring opdoet. Daarnaast willen ze graag wat charitatieve projecten onder de aandacht brengen en de kinderen laten zien dat de weelde waarin zij in Nederland opgroeien niet vanzelfsprekend is.

PotentiŽle sponsors kunnen bellen naar 0525-681800. Giften kunnen worden gestort op giro 1539090, 
t.n.v. A. Aldershof o.v.v. SOS. 
Alle giften tezamen worden rechtstreeks als cheque aangeboden op de plaats van bestemming.

grotendeels gesponsord door alles tegen iets meer dan inkoopprijs aan de familie te verkopen. Goede merkspullen van mooie, duurzame materialen, Anneke is er erg blij mee.
Maar ze zoekt nog meer sponsors. Niet voor zichzelf, de familie reist lowbudget en kan zichzelf prima bedruipen. Maar onderweg willen ze graag een paar goede doelen bezoeken en het zou fijn zijn als ze daar ook iets kunnen aanbieden. Daartoe zoekt Anneke contact met een aantal tv-programmaís om delen van de reis uit te zenden. Daarnaast zijn alle giften, zowel van particulieren als van bedrijven, welkom.

Gedurende de reis zal Anneke een column bijhouden voor het maandblad J/M en de hele familie zal te volgen zijn via een weblog.

Verscheept

De auto is inmiddels verscheept en half november vliegt de familie deze achterna. Naar Punta Arenas, een stad in PatagoniŽ, Chili. Via de westkust van Zuid-Amerika reizen ze dan vele duizenden kilometers naar het noorden.

Er wordt overnacht in tenten, om de reis zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te houden. En deze familie houdt van kamperen: onderweg willen ze een paar trekkings houden, waarbij ze een paar dagen met slechts een rugzak per persoon op pad gaan. Mogelijke reisdoelen zijn: IncaruÔnes, gletsjers en stukken oerwoud.

Uit: Nunspeter Post 18 oktober 2006 - Foto: Bram van de Biezen

 

Hoofd sponsors

Voor een veilig transport: www.motortransport.nl

Voor geweldige reizen en excellente service...

www.veluwe-outdoor.nl: voor een deskundig advies!

www.soskinderdorpen.nl        Lees onze 2-wekelijkse column op de website van j/m

4x4 centrum Ermelo - SUPER adres voor avonturiers!

Dank voor de profi banden en de cursus 4x4 rijden!

Joop & Sandra bedankt voor de geweldige opvang!!

Altijd en overal bereikbaar met satelliet communicatie!

Haal Holland in Huis!

Kelly kettle: te koop bij Country Store in EpeMet dank aan de Rotondeclub, de Alpenmeisjes en Marcel&Heidi!!

Super de Boer uit Driebergen

Geweldige plek, hotel en kampeerplek; heel vriendelijk, goed en professionele service!

... en alle vrienden en familie!
1000 x THANX!!!

Laatst aangepast: 25-10-2007 - Contact