vlnr: Anneke, Thom, Luuk, Pier, Stijn, Koen. Klik voor grote foto.

ALDERSHOF goes SOUTH AMERICA

Mail ons   |  Voeg deze site toe aan je favorieten!  

Onze steun en toeverlaat: Toyota Landcruiser BJ45

Home
Thom
Stijn
Koen
Luuk
Projecten
Landcruiser BJ45
Route
Publiciteit
   
  
 

Luuk

Ik ben Luuk Aldershof, 7 jaar en zit in groep 4 van de PWA-school in Oostendorp. Maar nu even niet. Ik reis nu met mijn ouders en broers door Zuid Amerika. Lees hier mijn belevenissen.

09-04-2007We hebben over een zoutmeer gereden en die is het grootste op aarde. Er zijn heel veel eilanden en we kamperen op een eiland er in. Pappa heeft een bunker gemaakt, maar Koen en ik hebben een veel mooiere. Er waren gangetjes en dan kwam je bij een soort koepel uit. Daar waren er wel twee van. Er was ook een soort bootje van hout van een hele dikke boom. Bij het eind van onze bunker was ook een echt muurtje gebouwd. Van buiten af kon je in de bunker springen; dus aan de buitenkant was het hoger. Mamma heeft een cactus gevonden die we voor op de auto hebben gebonden met Koen's touw die hij een tijdje geleden had gevonden. Je kan heel leuk klimmen hier. En er is ook een hele leuke berg. Daar een beetje achter is onze bunker. We vinden de hele tijd hele mooie stenen en in sommige stenen zie je een vormpje. En één steen dat was gewoon een echt hartje. En één is er rood wit en blauw.
We moesten door allemaal zoutbultjes heen. We konden met de auto over het zout rijden. Er kwam ook een motorrijder langs en een squatclub.  't Is hier heel leuk omdat hier allemaal klimbergen zijn. 
Op een zoutbultje springen... Bij een deur van cactushout Zoute motor Met de voeten voorop... 
16-03-2007We deden een tocht en er waren hele gekke stenen. We moesten vooral rijden en de begeleider zei van alles. Er was ook een bank als steen. Ernaast ook een stoel van steen. Ik heb ook een grot gevonden onder een grote steen, met kleine uitgangetjes voor sprinkhanen, slangen en spinnen enzo. Er waren ook versteende eieren. Die waren van dino's geweest. Dat was wel lachen. Het zag er ook gek uit. Die eieren leken ook heel veel op kogels. En op een andere plaats daar waren indianen rotsen. Je kon er echt heel leuk opklimmen. 
Versteende dino eieren Hert bij de horens Lekker klimmen op de indianenrots
30-12-2006"Een keer gingen pappa, ik en Koen naar de bakker en toen zag Koen een treinwrak. Toen gingen we op de treinen spelen."
DSCF0008.JPG (222499 bytes)
DSCF0012.JPG (328213 bytes) DSCF0009.JPG (265835 bytes)
29-12-2006Luuk wil - later als hij groot is - in een camper wonen. Dus dit is wel een hele mooie om eens een kijkje in te nemen!
"We waren ook op een camping geweest. Daar stond een vrachtwagen camper. Als de wielen HELEMAAL door het water gingen, kon hij toch nog door de rivier. Ze hadden een trappetje, maar je moest eerst je schoenen uit doen anders moest z'n vrouw zoveel poetsen. Ze hadden een badkamer met een douche, wc en wasbak. In de badkamer waren overal douchegordijnen zodat niks nat kon worden. Onder de banken kon je wat neerzetten want daar waren kastjes. En achter de rugleuning zaten ook heel veel vakjes. En als ze door het water gingen kon de moeder nog steeds van de stuurkamer naar de keuken om een kopje thee te zetten, want er was een klein deurtje. De tafel kon ook uit worden geklapt, zodat er meer mensen konden eten als ze bezoek hadden. In zo'n camper wil ik heel graag wonen, met een uitklapdak waar je onder kan zitten.
In de camper... Luuk leert een campertruck besturen! Maatjes met de baas...
Koen begon met een zandkasteel te maken. Thom hielp hem. Er was ook een jongleerder. Hij had drie ballen en hij kon ze alle drie tegelijk overgooien naar de andere hand. En hij kon ook met alle drie de ballen gewoon heel goed jongleren. Een bal gooide hij onder zijn been door en hij stopte met zijn hand vlak voor zijn been. Hij kon ook een bal in een hand houden en dan de andere op zijn schouder leggen en dan naar zijn elleboogholletje laten glijden en toen liet hij hem nog verder glijden en hij had hem geen een keer vastgehouden. 
Koen's zandkasteel was te dichtbij bij die mensen (AA: jongleurs) en toen moesten naar een ander strandje. Daar was het op een plek heel steil en daar maakten Koen en ik ons zandkasteel. We gingen toen ook naar een hut en toen waren de zandkastelen overstroomd. En toen maakten we weer een ander zandkasteel op een andere plek. Ik bouwde mijn zandkasteel tussen Koen's en Thom's zandkasteel. Die ging ook overstromen. Toen maakte we hem weer ergens anders. Ik hoop dat hij er nog staat maar ik denk het niet, want we zijn nu op een andere camping."
Mijn zandkasteel
19-12-2006"We gingen weg naar een hut. We moesten nog wel een heel groot stuk rijden daarheen. Toen konden we niet meer verder. We moesten toen eerst door het moeras met water. En op een strand helemaal naar een bootje lopen. Daar gingen we de grote rivier oversteken. Er stond hele sterke stroming. Dat komt vooral door de wind."
bootje over de rivier Eerst door de modder...  golven blijven spannend... Luuk loopt als een grote!
17-12-2006"Wij hebben lekker warm water gehad. Dit water komt uit de grond en is heeeeel warm: 75 graden! Jullie hebben geen lekker warm water om in te zwemmen. hi hi.
Mamma heeft ook een ring gemaakt. Dat vond ze denk ik wel leuk. En we hebben ook nog wel wat goud gevonden in de mijn.
We zijn vandaag in het kinderdorp. Bij een huis was iemand jarig en toen mochten we een stukje taart. We kregen ook nog wat drinken. En Timon en Pumba was ook op de tv. De kinderen wonen niet bij hun vader en moeder. Dat is heel zielig voor de kinderen want de vader en moeder hebben geen geld meer om de kinderen groot te maken of om les te geven en dan weten ze minder dan ons want wij kunnen wel op school les krijgen van de juf of meester. We mogen nu in een van de huizen van het kinderdorp logeren.
Met het schoolwerk gaat het best goed. Ik heb samen met de juf in de slaapzak 'goed gelezen' gedaan! En ik heb ook lekker met de juf geknuffeld!! En jullie durven dat niet! Maar dat moet je toch wel eens aan de juf vragen!!!!! hi hi.
13-11-2006maar ik weet niet wat me broers vor werk doen. Dat merk ik nog wel in de auto. ik hou ook van dieren dus haarege dieren.
20-10-2006"Ik ga op reis met Koen, Stijn, Thom, pappa en mamma. Pier is pappa en mamma heet Anneke. De auto is al op de boot en wij gaan met het vliegtuig. We hebben een Landcruiser. Ik ga rekenen en taal doen en ik ga ook nog lezen. Mamma is mijn juffrouw en pappa mijn meester. En mijn broers moeten ook werken."
 

Hoofd sponsors

Voor een veilig transport: www.motortransport.nl

Voor geweldige reizen en excellente service...

www.veluwe-outdoor.nl: voor een deskundig advies!

www.soskinderdorpen.nl        Lees onze 2-wekelijkse column op de website van j/m

4x4 centrum Ermelo - SUPER adres voor avonturiers!

Dank voor de profi banden en de cursus 4x4 rijden!

Joop & Sandra bedankt voor de geweldige opvang!!

Altijd en overal bereikbaar met satelliet communicatie!

Haal Holland in Huis!

Kelly kettle: te koop bij Country Store in EpeMet dank aan de Rotondeclub, de Alpenmeisjes en Marcel&Heidi!!

Super de Boer uit Driebergen

Geweldige plek, hotel en kampeerplek; heel vriendelijk, goed en professionele service!

... en alle vrienden en familie!
1000 x THANX!!!

Laatst aangepast: 25-10-2007 - Contact