vlnr: Anneke, Thom, Luuk, Pier, Stijn, Koen. Klik voor grote foto.

ALDERSHOF goes SOUTH AMERICA

Mail ons   |  Voeg deze site toe aan je favorieten!  

Onze steun en toeverlaat: Toyota Landcruiser BJ45

Home
Thom
Stijn
Koen
Luuk
Projecten
Landcruiser BJ45
Route
Publiciteit
   

Familie maakt droomreis

Met een speciaal geprepareerde four wheel drive gaat de familie Aldershof het komende half jaar trekken door Chili. (Foto: Aart Veltman) 

HOGE ENK - Meer dan 15 jaar geleden waren Anneke en – inmiddels haar man - Pier een paar weken in Chili. “We waren daar een paar weken en door allerlei omstandigheden verliep de reis wat rommelig, maar we vonden Chili zo mooi, dat we zeiden: ”Dit doen we nog eens over!”

We trouwden, kregen kinderen, hebben een jaar in India gewoond en toen kwam het er niet van, maar we dachten deze reis te doen als de kinderen groot waren. Drie jaar geleden echter werd bij mij borstkanker ontdekt en na chemotherapie, bestraling en een  operatie hebben we besloten om te gaan sparen zodat we die reis eerder konden doen. 
In mei van dit jaar bleek de kanker uitgezaaid te zijn en toen hebben we gezegd: We gaan direct!  Half november vertrekken we en half mei komen we terug.”

Outdoor  Trekken door Zuid Amerika

De familie Aldershof uit Hoge Enk gaat gedurende en half jaar trekken door Zuid-Amerika. “Niet alleen om een aantal goede doelen te dienen,”aldus Anneke Aldershof. “Het lijkt ons een unieke ervaring en een prachtige manier om onze zoons te laten zien dat de weelde waarin zij opgroeien en wij leven, niet vanzelfsprekend is.” Omdat dit voorjaar bij Anneke voor de tweede maal kanker is geconstateerd, vindt de reis vroeger plaats dan oorspronkelijk de bedoeling was. “Ik voel me momenteel erg goed,” zegt Anneke. “We zijn outdoor-mensen en hebben afgelopen zomer ‘geoefend’ in Noorwegen; wild kamperen, koken op een houtvuurtje, buiten slapen en we hebben genoten.”
De zoons Thom (13), Stijn (11), Koen (9) en Luuk (7) hebben speciaal verlof gekregen van school. “We krijgen lesmateriaal mee en zullen onderweg zo veel mogelijk onderricht geven,” licht Anneke toe. De reis start in Punta Arenas, Patagonië, in het zuidelijkste puntje van Chili. Langs de westkust gaat het vervolgens via gletsjers en fjorden noordwaarts, om via een pas van 5000 meter in Bolivia in het regenwoudgebied van 
de Amazone uit te
 komen. “Daar is een Indianenproject van Kerk in Actie,” vertelt Anneke. “Daar hopen we een flinke cheque te kunnen overhandigen, evenals aan twee SOS-kinderdorpen onderweg. SOS-kinderdorpen is een goed georganiseerde instelling; kleinschalig opgezet, dat direct hulp kan bieden. We zoeken nog sponsors en hopen dat mensen geld willen overmaken op 
giro
1539090 
t.n.v. A. Aldershof 
o.v.v. SOS.” 

Uit: Huis aan Huis Elburg 31 oktober 2006

 

Hoofd sponsors

Voor een veilig transport: www.motortransport.nl

Voor geweldige reizen en excellente service...

www.veluwe-outdoor.nl: voor een deskundig advies!

www.soskinderdorpen.nl        Lees onze 2-wekelijkse column op de website van j/m

4x4 centrum Ermelo - SUPER adres voor avonturiers!

Dank voor de profi banden en de cursus 4x4 rijden!

Joop & Sandra bedankt voor de geweldige opvang!!

Altijd en overal bereikbaar met satelliet communicatie!

Haal Holland in Huis!

Kelly kettle: te koop bij Country Store in EpeMet dank aan de Rotondeclub, de Alpenmeisjes en Marcel&Heidi!!

Super de Boer uit Driebergen

Geweldige plek, hotel en kampeerplek; heel vriendelijk, goed en professionele service!

... en alle vrienden en familie!
1000 x THANX!!!

Laatst aangepast: 25-10-2007 - Contact